POZIV ZA ZIMSKU ŠKOLU SPORTA za učenike 7. i 8. razreda

SporArtPOZIV ZA ZIMSKU ŠKOLU SPORTA za učenike 7. i 8. razreda

i djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju uzrasta od 13-15 godina

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - "ReLOaD", koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Udruženje za pomoć i razvoj HAJDE implementira projekat „SPORT ART“ Pale, RS, BiH. Jedna od projektnih aktivnosti je organizovanje petodnevne zimske škole sporta za osnovce iz svih paljanskih škola i djece i omladine sa poteškoćama u razvoju (ukupno 50 djece), koji su nastanjeni na teritoriji opštine Pale.

 

Zimska škola sporta će se odvijati na skijaškim terenima na teritoriji opštine Pale, u trajanju od 5 dana za vrijeme zimskog raspusta školske 2018/2019, u toku mjeseca januara 2019. godine, pod vođstvom kvalifikovanih voditelja/edukovanih sportskih trenera. U toku tih pet dana djeca će se upoznati sa skijaškim disciplinama kojim se potencijalno mogu baviti i ispitati svoje sklonosti ka zimskim sportovima. Škola sporta će sadržati slijedeće sportske discipline: alpsko skijanje, nordijsko skijanje, snowboarding. Za učesnike škole sporta će biti obezbijeđen prevoz od matičnih škola i Udruženja “SUNCE” do ski terena i nazad, uz pratnju voditelja. Matične škole i Udruženje “SUNCE” će organizovati sastanak roditelja djece koja će pohađati zimsku školu sporta kada će roditelji potpisati saglasnosti o pohađanju škole i biti detaljno upoznati sa planom i rasporedom.

Osnovni uslovi za učešće:

-Učenik 7. ili 8. razreda jedne od tri osnovne škole: “Pale”, “Mokro” i “Srbija” sa područnom školom Podgrab i djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju;

Zainteresovani polaznici se mogu prijaviti do 12. decembra, 2018. godine kod nastavnika fizičkog vaspitanja matične škole odnosno djeca i mladi sa poteškoćama

u razvoju u udruženje “SUNCE”

 

Prijavi se i budi polaznik zimske škole sporta u okviru projekta SPORT ART Pale!

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti implementatoru projekta: Udruženje za pomoć i razvoj HAJDE, Derviša Numića br. 6, Sarajevo, tel. 033 611 569, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.