U Palama 50 mališana naučilo skijati

20190117 104541U vrijeme zimskog raspusta, od 14. do 18. januara 2019. godine, na ski terenima  Jahorine organizovana je zimska škola sporta za osnovce paljanskih škola i djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju.
 
Program zimske škole sporta,  koji je djeci i omladini omogućio da steknu osnovne tehnike skijanja, te da se upoznaju i oprobaju u ostalim skijaškim disciplinama, dio je aktivnosti projekta “SPORT ART” Pale u organizaciji Udruženja za pomoć i razvoj HAJDE.
Projekat su podržali Opština Pale i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - "ReLOaD", koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je učešćem u ovom projektu Opština Pale iskazala svoje opredjeljenje za razvijanje prakse partnerskog odnosa sa organizacijama civilnog društva kako bi zajednički radili na kreiranju boljih uslova za život svih građana.  “Projekat “Sport Art Pale”  unaprijedio je saradnju Opštine Pale sa civilnim društvom i ostvario konkretnu dobrobit za mlade sa područja ove opštine” izjavio je Jugović i dodao da će ova lokalna  zajednica nastaviti provođenjem projekata usmjerenih ka tom cilju.
Petodnevnu zimsku školu, vodili su kvalifikovani sportski treneri, a pohađalo ju je 50 mališana. Svi učesnici imali su u okviru projekta obezbjeđen prevoz, užinu i osvježenje, te skijašku opremu - skije, pancerice, štapove i kacige, a ski karte za vertikalni transport je obezbijedila Opština Pale.
Na završnoj ceremoniji mališanima su dijeljene zahvalnice za učešće u školi.