Sastanak budućih stanara zgrade u Solinama

3Dana 28.09.2020. u organizacijii i pod vodstvom HAJDE u naselju Solina u Tuzli održan je sastanak budućih stanara zgrade izgrađene kroz RSP. U prijateljskoj i ugodnoj atmosferi razgovaralo se sa predstavnicima Grada Tuzla i MZ Solina. Prisutnim se obratio i Vehid Šehić (Forum građana Tuzla) kao predstavnik regionalnog projekta CARE.
Razgovaralo se o uslovima stanovanja u zgradi te važnosti dobrih odnosa sa komšijama. Svi prisutni su nestrpljivi u iščekivanju useljenja. Ovom aktivnošću završava se projekat „Podrška društveno-ekonomskoj integraciji i smanjenju siromaštva RSP korisnika u Tuzli“.

Isporuka namještaja za RHP korisnike, naselje Solina Tuzla

HGU okviru projekta CARE koji finansira Evropska unija, a koji je komplementarni projekat Regionalnog stambenog projekta (RSP), HAJDE implementira pod-projekat „Podrška društveno-ekonomskoj integraciji i smanjenju siromaštva RSP korisnika u Tuzli“.
Danas,17.06.2020. je izvršena je isporuka, montaža i primopredaja dijela opreme za stanove u vidu namještaja (gornji kuhinjski element i ormar). Donirana oprema ima za cilj poboljšati uslove života budućih korisnika novoizgrađenih stanova.

Isporuka kućanskih aparata u Solinama, Tuzla

domodU naselju Solina u Tuzli dana 23.06.2020. isporučeni kućanski aparati u stanove koji će postati dom za 34 raseljene porodice. U okviru projekta CARE koji finansira Evropska unija, a koji je komplementarni projekat Regionalnog stambenog projekta (RSP), HAJDE implementira pod-projekat „Podrška društveno-ekonomskoj integraciji i smanjenju siromaštva RSP korisnika u Tuzli“.
Završena je isporuka opreme za stanove u vidu namještaja (gornji kuhinjski element i ormar) i kućanskih aparata (veš mašina i frižider). Donirana oprema ima za cilj poboljšati uslove života budućih korisnika novoizgrađenih stanova. U narednom periodu planira se useljenje korisnika i rad na njihovoj lakšoj i boljoj integraciji. 

AKCIJA MASKE odgovor na pandemiju COVID 19

AM018FocaNjemačka Ambasada Sarajevo podržala je projekat Akcija maske koji Udruženje Hajde implementira u Foči i Foči FBiH. Kroz prošlogodišnji projekat finansiran od strane istog donatora žene su naučile osnove šivanja i dobile kao grant šivače mašine. Kroz ovaj projekat koriste stečeno za opštu dobrobit svojih zajednica.

Dana 06.05.2020. u Foči izvršena primopredaja 3.250 komada višekratnih maski za potrebe Univerzitetske bolnice u Foči i Kriznog štaba opštine Foča. U narednom periodu bit će upriličena isporuka 4.000 komada maski za JZU Kantonalnu bolnicu Goražde i krizne štabove u Foči FBiH i Goraždu.